Geavanceerde Reflexzonetherapie

De behandeling - In het kort
 
 • In de reflexzonetherapie gaan we ervan uit, dat het hele lichaam zich afspiegelt in onze voeten, handen en de oren.
 • Elk lichaamsdeel correspondeert met een uniek reflexpunt in de voeten. Dezelfde reflexpunten vindt men terug in de handen, oren en in het hoofd. Behandeling van deze specifieke reflexpunten geeft via het zenuwstelsel een herstellende prikkel of impuls af naar het betreffende lichaamsdeel.
 • Via het bewerken/masseren van deze reflexpunten wordt getracht het lichaam op een natuurlijke manier in balans te brengen.
 • Voetreflexologie is een holistische therapie en brengt lichaam en geest in balans.
 • Voetreflexologie bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
 • Omdat stress vele lichamelijke klachten kan veroorzaken en voetreflexologie zeer ontspannend is, kan een behandeling preventief werken.
 
Behandelduur: ± 60 minuten
In totaal kunt u rekening houden met 1½ uur.
 
 
Iedere (be)handeling is gericht op uw welbevinden,
 op stressvermindering en op de balans tussen lichaam en geest.
 
 
 
-------------------------------------
 
Behandelwijze:
 • Tijdens de eerste kennismaking is er een intake gesprek, waarin ik u vraag naar uw oude- en huidige gezondheidsklachten.
 • Daarop volgt uw eerste reflexzonebehandeling.
 • Een eenmalige behandeling geeft u een indruk van wat deze therapie voor u kan betekenen.  Regelmatig gebeurt het dat ook met één behandeling uw klachten al zijn verminderd.
 • We werken er echter samen aan om ook op langere termijn uw lichaam terug in balans te brengen.  Daarom bestaat de therapie meestal uit 5 tot 6 opeenvolgende behandelingen, ééns per week.
 • U zult bemerken hoe diep de genezende refexzonetherapie-prikkel in uw lichaam nawerkt.  De reacties kunnen van week tot week verschillen.
 • Eenmaal in balans, geeft uw lichaam vanzelf aan wanneer het weer tijd is voor een kleine 'tune-up'.  Voor de een is dit om de maand, voor de ander b.v. om de 3-4 maanden.
 • De behandelwijze bestaat uit een mix van de door de jaren heen opgedane gespecialiseerde-technieken van de reflexzonetherapie.
 
Toegevoegde waarde!
 
 
 

 
 
 • Ter ondersteuning van uw voetreflexologiebehandeling, maak ik van te voren altijd een heel persoonlijk, op u afgestemde samenstelling van massage-olie vermengd met een paar druppels van één of meerdere etherische oliën.
 • Soms voeg ik daar nog druppels aan toe van één of meerdere soorten bloesemremedies.
 
Algemeen
 
Ik refereerde al eerder aan het boek 'Voetdiagnostiek' van Carine van den Berg (zie onder Oude en nieuwe stijl) en wil er hier toch nog iets meer over zeggen.
 
Onze voeten hebben een eigen, heel persoonlijk verhaal. De lengte, de breedte, een hol- of platvoet, stand van de tenen, eelt en lijnen, zacht of hard weefsel, de voetengeur.  Deze informatie koppelen we aan de lichaams-reflexzonegebieden op de voeten (zit die groef op het longreflexpunt óf in het darmgebied, in de hiel of op de grote teen?) Aan de hand hiervan maakt een ervaren therapeut de vertaalslag naar het fysieke welzijn en het energieniveau van de cliënt.  
 
Een enkele, korte ontspannende massage kan altijd veilig worden gegeven. De cliënt ervaart dat vaak als diepe ontspanning.

Komt u echter met een bepaalde klacht, dan is het nodig om samen een behandelplan op te stellen.  Dan maken we 5 tot 6 wekelijkse behandelafspraken.  Tussentijds en aan het einde van die periode evalueren we samen.  Zoals o.a.: hoe u zich dan voelt, wat is de verandering in uw klachtenpatroon?

Aan de hand van een uitgebreid intakegesprek waarbij u gevraagd wordt over o.a. uw huidige gezondheid, uw klachten, uw leefpatroon en voeding, gaan we samen werken aan verbetering van uw energiepatroon en vermindering van uw klachten.

Om de aangeboden genezende prikkels om te zetten in geestelijk en lichamelijk welbevinden, heeft uw lichaam tijd nodig.  Daartoe maken we een serie van 5-6 afspraken voor wekelijkse behandeling.
 
 
                         Ga naar:        Oude en nieuwe stijl     Voor wie en wanneer?